U zavisnosti koji fakultet studirate, bili ste u prilici da se susretnete sa raznim studentskim organizacijama. Ranije, ove organizacije nisu bile toliko zastupljene i popularne ,ali iz godine u godinu postaju sve transparentnije, zanimljivije, sa puno projekata i pored svega toga dobrog druženja. Dok sam bila na FON-u, imala sam priliku da upoznam razne ljude, učlanjene u više organizacija.

Tu je ESTIEM, koji je već postao prepoznatljiv po svom CASE STUDY SHOW-u. Na tom projektu se radi jako dugo u veoma velikom timu. Tu se možete oprobati u svojim menadžerskim sposobnostima kao učesnik u organizaciji ili kao sam takmičar, tj učesnik u izradi studije slučaja.

Ove godine i sama sam bila deo svega toga i mogu vam reći da je to jedno predivno iskustvo. Upoznate puno ljudi, oprobate se u svojim veštimama rešavanja studije slučaja za stvaran problem i stvarnu kompaniju. Nakon nekoliko dana, koliko cela manifestacija traje, prođete mnogo toga. Za tako kratko vreme toliko doživljaja i veoma malo sna, ali kad se sve završi, osećate samo veliku sreću i ispunjenost što ste bili deo svega toga! FONovci, ne propuštajte priliku, učestvujte u ovom divnom događaju!!!!

Svega toga ne bi bilo da ne postoji još jedna, po meni najbolja oranizacija na fon-u, a to je FONIS.  Ovde su okupljeni talentovani, veoma pametni i vrsni stučnjaci -   ljudi sa smera informacioni sistemi i tehnologije. Sem obavljanja tehničkog dela na već pomenutom CSS-u, oni organizuju razne besplatne kurseve za ostale studente i rade razne projekte iz oblasti IT-a.

Ovo bi bilo ukratko o organizacijama i ljudima iz njih sa kojima sam imala "bliske susrete". Ovo su najlepeše stvari po kojima ću pamtiti FON, zato drage bivše kolege, ne dozvolite da diplomirate,a da niste bili deo nekog od ovih timova!

Fakultet dezOrganizacionih nauka (FDN) se često pominje kada su ispitni rokovi u pitanju, uplata školarina, informisanost studenata na vreme i sve što je vezano za najbitnije segmente studiranja!

Ako ste ikada čitali "Zabavnik", onda znate da postoji ona rubrika: "Jeste li znali?"

Tako i ja sad pitam, jeste li znali:

-da postoji aprilski rok u februaru?

-da se ispiti najbolje polažu ako su dva istog dana?

-da se studenti upisuju na drugu, treću i četvrtu godinu studija krajem oktorbra(kada je nastava već uveliko počela)?

-da sportisti bolje "prolaze" na fdn-u nego na dif-u?

-da se na "lepe oči i kroz prste može progredati"?

-da su žurke bitnija stvar nego problematično pitanje budžeta?

-da je normalno sedeti na prozoru, ili čak stajati jer nema mesta za sve, a tek se otvorio novi deo zgrade?

 Evo, otkriću vam tajnu! Moguće je!!!! Upišite FDN i shvatićete da je u životu sve moguće.

 Srećno studiranje!

         Pozdrav od dipl.inž. Iskidani Živci  Cool Laughing

Kažu da slika govori hiljadu reči, zato neću puno objašnjavati, pogledajte kratak snimak koji je snimio kolega sa FON-a, malo bi bilo reći "sardine"!