Kažu da slika govori hiljadu reči, zato neću puno objašnjavati, pogledajte kratak snimak koji je snimio kolega sa FON-a, malo bi bilo reći "sardine"!

Na hodnicima škole mogu se videti izlepljeni papiri na kojima su obaveštenja i informacije o priključivanju u studentski parlament, t.j. osnivanju istog. Primetila sam da studenti nisu preterano zainteresovani za to, što je velika greška. Mnogi se vode time da su dobri studenti, sve ipite daju u roku i misle da ima to neće doneti ništa dobro, samo izgubljeno vreme. Nisu svesni šta u stvari znači studentski parlament!!! Na drugim ozbiljnim fakultetima Univerziteta u Beogradu ovo je jedan veoma bitan organ, kojima upravljaju odlučni i studenti sa vizijom, doprinose boljim uslovima studiranja i učestvuju u bitnim odlukama, upoznaju puno ljudi, stvaraju nove poslovne i prijateljske veze. Hoćemo da dokažemo svima, da iako smo Visoka škola, imamo isti nivo kao i ostali fakulteti!!!

Svi zainteresovani mogu se prikljičiti facebook grupi Studentskog parlamenta VišER-a na ovom LINK-u i saznati sve što ih zanima i naravno, postati počasni članovi istog!

Skoro svim aktivnim studentima u današnje vreme "Bolonjska deklaracija" je kao "dobar dan". Svaki dan čujemo tu reč na fakultetima, televiziji, skupštini, čitamo u novinama i polemišemo o tome. A kako mi to u stvari shvatamo? Kada god dođe do nekog problema na fakultetu, uslova oko upisa iduće godine i bilo šta slično- BOLONJA JE KRIVA! Toliko nam prete time, a šta je to u stvari? Da li neko zna koliko strana sadrži ta čuvena deklaracija?? Verujem da je mali broj takvih, ali nemojte da vas mrzi da pročitate, verujte mi na reč IMA SAMO 2 STRANE!!!

Sada kada svi znamo šta je to, možemo da počnemo da se borimo za naša prava!

 

*download OVDE