Večite polemike oko ove teme. Šta izabrati?

Pre  nekog vremena kada su privatni fakulteti bili sasvim novi kod nas, mnogi su imali loše mišljenje o njima. Smatralo se da su previše laki i da ne pružaju dovoljno znanja i znoja, kao i da su kupljene diplome i slične priče. Ali, poslednjih godina, trend privatih fakuleta naglo raste. Iskrena da budem i ja sam nekada imala slične predrasude, ali što više vreme prolazi,a i moje iskustvo na državnim,verujem da će uskoro privatni "preuzeti vlast".

Šta vam nude državni fakulteti? Znanje?? Možda, a veoma verovartno ne veliko. Iskidane živce? Svakako, u velikoj meri! Diplomu- da, ako se potrudite, ali to nije kraj, to je tek početak. Prevelike školarine i u mnogim slučajevima jako loše uslove ( male učionice, hladne amfiteatre, zapuštene toalete bez sapuna i toalet papira i proširene vene zbog čekanja na šalterima).

Privatni - nove zgrade, za nijansu lakše gradivo i manje iskidanih živaca, više šansi za slobodno leto i društveni život, a pored svega toga, znanje!!!! Ko je spreman da uči, u onakvim uslovima se može svašta uraditi i brzo napredovati. Dobar nastavni kadar, kojim mahom predaje i na državnim fakultetima, samo pod drugim uslovima.

Zaključak je taj da kod nas i dalje mnogi žive u lažnim ubeđenjima i predrasudama, jer nisu spremni da se suoče sa stvarnošću i da idu u korak s vremenom!

Istina je da sve ima svoje prednosti i mane, ali da li vredi žrtvovati svoje dragoceno vreme i živce, izaći preumoaran iz tih instutcija u periodu za koju kažu da je najlepše doba života, zarad nekog papira na kome će pisati zvanje, a prakse i primene svega naučenog nije bilo... 

...I onda sve iz početka...posao i realan život, osecaj početka od nule.

Svako sam sebi gradi sreću i budućnost, na vama je da odlučite :)